Verzekeringsnieuws

Kamervragen over kosten spoedmedicatie

/ gepost op

Spoedmedicatie die ’s nachts in een dorp of in de stad wordt gekocht, verschilt flink in prijs. Hierover hebben twee Kamerleden Kamervragen gesteld aan minister Schippers. Zij willen weten hoe dit voor de zorgverzekering 2016 opgelost gaat worden.

In 2016 zijn zorgverzekeraars al vrijwel risicodragend

/ gepost op

Zodra de zorgverzekering 2016 ingaat, werken zorgverzekeraars al vrijwel geheel risicodragend. Dat heeft minister Schippers aan de Tweede Kamer laten weten. Vanaf 2017 vindt er geen onderlinge herverdeling meer plaats op basis van de uitgekeerde zorgdeclaraties.

Goedkopere medicijnen moeten zorgpremie drukken

/ gepost op

Hoe duurder medicijnen worden, des te hoger wordt de zorgpremie. Om de stijgende kosten voor de zorgverzekering in 2016 en daarna een halt toe te roepen, wil een groep artsen, ziekenhuisapothekers en zorgverzekeraars dure geneesmiddelen vervangen door een goedkopere variant.

Zorgpremie 2016 wordt € 7 per maand hoger

/ gepost op

De verwachting is dat de premie voor de zorgverzekering 2016 uitkomt op € 103 per maand. Dit is een stijging van € 7 per maand. Ook het eigen risico en de zorgtoeslag voor 2016 stijgen.

Stimulerende campagne gericht op onverzekerde jongeren

/ gepost op

Er waren in 2012 ruim 11.000 onverzekerde jongeren in Nederland. Met een voorlichtingscampagne wil Zorgverzekeringslijn.nl hen wijzen op de voordelen van verzekerd zijn. Zonder zorgverzekering in 2016 moeten zij immers zelf alle kosten betalen.

We declareren gemiddeld € 2.153 aan zorgkosten

/ gepost op

Over het zorgjaar 2013 hebben Nederlandse verzekerden gemiddeld € 2.153 aan zorgkosten gedeclareerd. Dit is een goede indicatie voor de zorgverzekering 2016, want het verschil van jaar tot jaar is klein.

De zorgvoorstellen voor Prinsjesdag

/ gepost op

Voor het verhogen van de kwaliteit van verpleeghuizen, kinderopvang en vaderschapsverlof wordt vanaf 2016 extra geld vrijgemaakt. Dat wordt op Prinsjesdag aangekondigd door het kabinet.

Autoverzekering vergelijken kan bijna € 500 per jaar schelen

/ gepost op

Doordat veel autoverzekeraars bewust een zeer lage premie bieden, loont het enorm om autoverzekeringen te vergelijken. Een goedkope autoverzekering kan op jaarbasis bijna € 500 euro opleveren in vergelijking met een duurdere variant.

Minister Schippers in overleg met apothekers over betaling

/ gepost op

Steeds vaker is er agressie in apotheken doordat patiënten de verplichte kosten voor het Begeleidingsgesprek Nieuw Geneesmiddel niet willen betalen of te hoog vinden. Daarom wil Minister Schippers met apothekers overleggen hoe de betaling anders geregeld kan worden. Misschien zelfs al voor de zorgverzekering 2016.

Ruim 25.000 nieuwe wanbetalers zorgverzekeringspremie

/ gepost op

Ruim 25.000 nieuwe wanbetalers zijn bij Zorginstituut Nederland aangemeld in de maanden april t/m juni van 2015. Zij hebben hun premie voor de zorgverzekering niet op tijd betaald.

Goedkope zorgverzekering scoort beter dan dure

/ gepost op

Je zou verwachten dat dure zorgverzekeringen een hogere klanttevredenheid hebben dan goedkopere varianten. Toch wordt een goedkope zorgverzekering gemiddeld beter beoordeeld door klanten. Dit is iets om rekening mee te houden wanneer u de keuze maakt voor uw zorgverzekering 2016.

Zorg in het buitenland: reisverzekering beter dan zorgverzekering

/ gepost op

Iedereen die op vakantie gaat en eventuele zorgkosten extra goed wil verzekeren, kan daarvoor beter een reisverzekering met medische dekking buitenland afsluiten dan een aanvullende zorgverzekering in 2016.

‘Marktwerking in ggz nog niet haalbaar’

/ gepost op

Kosten voor geestelijke gezondheidszorg (ggz) moeten volgens het regeerakkoord vanaf 2017 volledig worden betaald door zorgverzekeraars. Deskundigen geven echter aan dat het systeem van risicoverevening hier nog niet klaar voor is. In de loop van 2016 zal duidelijk worden of de deadline gehaald kan worden.

‘Rokers en drinkers moeten meebetalen aan hun zorg’

/ gepost op

Het CBS heeft onderzocht wat het oordeel van Nederlanders is over het zelf betalen van zorg. Vooral patiënten die opgenomen moeten worden door overmatig alcoholgebruik en rokers die willen stoppen moeten volgens het onderzoek zelf (bij)betalen voor hun zorgverzekering.

Slechts 46% uitwonende studenten heeft inboedelverzekering

/ gepost op

Uit onderzoek onder ruim 1.000 uitwonende studenten is gebleken dat minder dan de helft van hen een inboedelverzekering heeft afgesloten. Dekking buitenhuis komt nog veel minder voor.

Per dag € 270.000 verzekeringsfraude in 2014

/ gepost op

Verzekeraars zijn in 2014 effectiever geweest in het aanpakken van verzekeringsfraude. Het percentage succesvolle fraudeonderzoeken steeg, terwijl het aantal onderzoeken daalde.

Verhuurt u uw huis via Airbnb? Dan geldt de woonverzekering ook!

/ gepost op

Verzekeraars gaan steeds meer met hun tijd mee en vergoeden nu ook schade die is ontstaan in of aan een woning die verhuurt wordt via populaire verhuursites als Airbnb of Wimdu.

Premieverhoging belangrijkste reden voor overstappen

/ gepost op

Uit onderzoek van Marketresponse blijkt dat 63% van de van zorgverzekering overgestapte mensen dit heeft gedaan doordat zij de premie te hoog vonden.

Op de wachtlijst van uw zorgverzekering? Vraag om bemiddeling!

/ gepost op

Wist u dat zorgverzekeraars verplicht zijn om u te helpen met wachtlijstbemiddeling? Dat wordt betaald uit de basisverzekering. Ook voor de zorgverzekering 2016 is dit het geval. Vraag hier dus naar als u door te weinig ingekochte behandelingen op een wachtlijst komt te staan.

14% ziet af van vervolgbehandeling door eigen risico

/ gepost op

Maar liefst 14% van de Nederlanders ziet af van een vervolgbehandeling, zoals een bezoek aan een specialist of laboratoriumonderzoek, wanneer de kosten hiervoor onder het eigen risico van de zorgverzekering vallen.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... 76 77   Volgende »